Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na kayyım yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HDP’nin, 31 Mart’taki yerel seçimden sonra arka arkaya gelen kayyım atamalarına karşı izleyeceği yol haritasını belirlemek için yaptığı toplantıdan çıkan karara ilişkin konuştu. Bakan CHP liderinin kayyım eleştirisine de yanıt verdi.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, erken seçim çağrısı yapan HDP'nin 3 gün önce Ankara'da yaptığı toplantı hakkında açıklamalar yaptı. HDP'nin sine-i millete dönmemesi kararının PKK tarafından alındığını öne süren İçişleri Bakanı Soylu, "Hani çekileceklerdi milletvekilliklerinden belediyelerden" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kayyum demokrasiye darbedir' sözlerini de eleştiren Soylu, "Demokrasiye en büyük darbeyi PKK vuruyor korkutarak" şeklinde konuştu.

HDP'nin 31 Mart’ta yerel seçimlerinden sonra arka arkaya gelen kayyım atamalarına karşı izleyeceği yol haritasını belirlemek için yaptığı toplantıda erken seçim çağrısı çıkmıştı. Partinin açıkladığı deklarasyonda tüm muhalefete de 'erken seçim talebi' etrafında birleşme çağrısı yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

HDP erken seçim çağrısı yaptı