Soylu’nun 'şehit cenazelerine CHP'li başkanları almayın' açıklaması protesto edildi

CHP MYK’sının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şehit cenazelerine ilişkin sözlerinin üzerine aldığı eylem kararı sonrası CHP Ankara İl Başkanlığı önünde açıklama yapıldı, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da basın açıklaması düzenledi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu

Abone ol

ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim. CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin" açıklamalarına CHP'den tepki gelmeye devam ediyor.  CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dünkü yaptığı toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’li yöneticilerin şehit cenazelerinde protokol sıralarına alınmaması talimatı verdiği sözleri üzerine 81 il başkanlığında eş zamanlı eylem kararı alındı.

Soylu'dan 'şehit cenazelerine CHP'li başkanları almayın' talimatı

TANAL'DAN SUÇ DUYURUSU

Diğer yandan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal suç duyurusunda bulundu. Tanal, Soylu'nun kanunsuz emir verdiğini belirtirken "Güvenliğin muhatabı değil kaosun, ayrımcılığın muhatabı gibi davranıyor" dedi. Tanal, Soylu'nun kanunsuz emir verdiğini belirtirken "Güvenliğin muhatabı değil kaosun, ayrımcılığın muhatabı gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

Soylu’nun sözlerini sorumsuz ve hadsiz tutum olarak niteleyen MYK’nın açıklaması şu şekilde:

AYRIM YAPAN ANLAYIŞ MİLLETİ BÖLME PEŞİNDE: Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölme peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil, milletimizin evlatlarıdır. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir.

HİÇ KİMSENİN ENGELLEMEYE GÜCÜ YETMEYECEK: Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer bir densiz açıklama değilse o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır. (DUVAR)

CHP Diyarbakır'dan Soylu'ya protesto: Bu anlayış milleti bölme peşindedir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye" şeklinde açıklamasına 81 ilde eş zamanlı düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da konu ile ilgili il binasında basın açıklaması yaptı.

‘SORUMSUZ VE HADSİZ TUTUM’

Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Sayın şunları söyledi: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim’ sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evladıdır.

‘ERDOĞAN NEREDE?’

Sayın, yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu davranmaya ve gereğini yapmaya davet etti. Sayın, şunları söyledi:

“AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.

‘ORTAYA ÇIKABİLECEK OLAYLARIN TEK SORUMLUSU SOYLU’DUR’

Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır."