Soylu'ya 'çıplak arama' yanıtı: Seviyesizliğe bak, kendi mevzuatından bihaber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya mevzuatı hatırlatan Mustafa Yeneroğlu: "Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi birde hakaret ve tehdit savuruyor."

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, "çıplak arama"yı gündeme getiren HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik açıklaması nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Yeneroğlu, Bakan Soylu’ya yürürlükteki mevzuatla yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından Soylu’nun açıklamasını ve mevzuatı paylaşan Yeneroğlu, “Ülkemin geldiği şu seviyesizliğe bakın. Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi bir de hakaret ve tehdit savuruyor. Çıplak arama zaten mevzuatta var. Ayrıca sadece bu yıl çıplak aramaya direndiği için darp edilen tescilli en az 167 kişi var” dedi.

Bakan Soylu, Gergerlioğlu'na yönelik olarak, “FETÖ'cü teröristtir. Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir” demişti.