Sözcü: Kira vergisini artıracak düzenleme taslaktan çıkarıldı

Kira geliriyle ayakta duran ev sahiplerinin vergi istisnasının kaldırılması yönündeki çalışmanın vergi paketinden çıkarıldığı ifade edildi.

Abone ol

DUVAR - AK Partili milletvekillerinin Meclis tatile girmeden gündeme getirmeye hazırlandığı vergi reformu taslağında, evini düşük bedelle kiraya veren ev sahiplerinin daha düşük Gelir Vergisi ödemelerini sağlayan istisnayı kaldırma kararından geri dönüldüğü ifade ediliyor.

Madde yasalaşsa özellikle tek evini kiraya verip geçimini oradan sağlayan ev sahiplerinin vergisi olağanüstü artacak, dolaylı olarak kiralarda da artış olacaktı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, düzenleme, AK Parti içerisinde rahatsızlık yarattı. Artan tepkiler üzerine istisnanın kaldırılmasını öngören madde, taslak metinden çıkarıldı.

GAYRİMENKUL VERGİSİNDE GERİ ADIM YOK 

Paketin içerisinde ayrıca evini 5’inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınması, ikinci ve daha fazla evi olanlara kademeli ilave emlak vergisi ve tapu harcı getirilmesi, gayrimenkul satışlarının düşük belediye rayici yerine gerçek piyasa değeri üzerinden yapılması gibi düzenlemeler de bulunuyor. Bu düzenlemelere de tepki geldiği, ancak henüz maddelerin taslakta yerini koruduğu bildirildi.

(EKONOMİ SERVİSİ)