Spikerden 'Cihangir' savunması: Dikkat çekmek istedim

Akit TV'deki sözleri nedeniyle ifade veren Ahmet Keser ifadesinde, "PKK yanlısı hesapların daha önce Sur ve Cizre'de olduğu gibi sivillerin öldürüldüğü şeklindeki algı operasyonlarını gördüm ve buna dikkat çekmek istedim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Akit TV’de yayınlanan “Gün Başlıyor” programında, "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız" diyen spiker Ahmet Keser savcılık ifadesinde, "PKK yanlısı hesapların algı operasyonuna dikkat çekmek istedim" dedi.

Hakkında, "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Keser’in savcılık ifadesini Akit gazetesi yayınladı. Habere göre Keser ifadesinde, "PKK yanlısı hesapların daha önce Sur ve Cizre'de olduğu gibi sivillerin öldürüldüğü şeklindeki algı operasyonlarını gördüm ve buna dikkat çekmek istedim. Programım bir bütün olarak ele alındığında maksadımın kesinlikle bu tür bir söylem olmadığı anlaşılacaktır" dedi.

Gazetenin haberinde RTÜK’ün Akit TV'ye üç kez program durdurma ve para cezası verdiği belirtilerek spikerin sözlerine gösterilen tepkiler ise, “linç girişimi” olarak nitelendirildi. Akit olayın sorumlusunun ise “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar olduğunu da iddia etti.