SPK'den Cemal Enginyurt açıklaması: Gerekli incelemeler başlatıldı

Demokrat Partili Cemal Enginyurt'un Mehmet Şimşek'in görevi bıraktığı iddiasının borsa yatırımcısını zarar uğrattığını öne süren SPK, paylaşımlarla ilgili işlem başlattığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini yönündeki iddiaları hakkında yasal işlem başlattıklarını duyurdu.

İstifa iddiasının "piyasa bozucu hareket" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Kurulumuzca Borsa İstanbul pay piyasasında yapılan işlemler anlık olarak takip edilmektedir. Gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı denetim mekanizması sürekli işlemektedir. Haftanın son işlem gününde sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve onların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımların Sermaye Piyasası Kanunu'ndaki "Piyasa Dolandırıcılığı" suçunu oluşturduğu savunulan açıklamada, "Kurulumuzca; olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan bu maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem/incelemeler derhal başlatılmıştır. Kurulumuz ve resmi makamlardan gelmeyen ve yatırımcıyı yanıltıcı nitelikte olan sosyal medya haberlerine itibar edilmemesi önem arz etmektedir" denildi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini öne sürmüştü. İddiayı reddeden Şimşek, "İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir" demişti.

(HABER MERKEZİ)