'Squid Game' sonrasında Korece öğrenmek isteyenlerin sayısı arttı

"Squid Game"in yayına girmesinin ardından Korece öğrenmek isteyenlerin sayısında artış olduğu açıklandı: Şu anda uygulama üzerinden Korece öğrenen 7,9 milyondan fazla aktif kullanıcı var.

Abone ol

DUVAR - Dil öğrenme uygulaması Duolingo, Netflix'in Güney Kore yapımı popüler dizisi "Squid Game"in yayına girmesinin ardından Korece öğrenmek isteyenlerin sayısında gözle görülür bir artış olduğunu açıkladı. Uygulamanın aktardığı verilere göre İngiltere'de Korece öğrenmek için uygulamaya kaydolanlarda yüzde 76, ABD'de de yüzde 40 artış var.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, şu anda uygulama üzerinden Korece öğrenen 7,9 milyondan fazla aktif kullanıcı var.

1,2 MİLYON ÜYE KORECE ÖĞRENİYOR

Duolingo Sözcüsü Sam Dalsimer konuyla ilgili, "Dil ve kültür birbiriyle yakından bağlantılı. Popüler kültür ve medyadaki gelişmeler dil ve dil öğrenimindeki akımları da etkiliyor. Kore müziği, filmleri ve televizyon programlarının küresel çapta popülaritesinin artması, Koreceye talebi de artırdı" dedi.

Talk To Me In Korean adlı dil öğrenme platformunun kurucusu Sun Hyun-woo da 190 milletten 1,2 milyon üyenin Korece öğrendiğini belirtti. "Squid Game" ya da K-Pop grubu BTS'ten önce de Korece öğrenmek isteyen binlerce kişi olduğunu ama şimdi daha da küreselleştiğini söyledi.