SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı belli oldu: Kim ne kadar maaş alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7500 lira olan en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu açıkladı. Peki diğer SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı ne kadar oldu? Kim ne kadar maaş alacak?

DUVAR - "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin ocak 2024'ten itibaren altı aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağkur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Burayı özellikle altını çizerek ifade etmiş olduk. Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için maaş artış oranlarındaki dengesizlik giderilecektir.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?