Stalin'in doğum günü memleketinde kutlandı

Sovyetler Birliği'nin eski liderlerinden Josef Stalin, memleketi Gürcistan-Gori'de doğum günü nedeniyle anma eylemi düzenlendi. Gösterilerde Rusça ve Gürcüce pankartlar açıldı.

Abone ol

DUVAR - Sovyetler Birliği'nin kuruluşunda Bolşevik Parti içerisinde yer alan ve birliğin Vladimir Lenin'den sonraki lideri Josef Stalin'in doğum günü dolayısıyla memleketi Gürcistan-Gori'de anma eylemi düzenlendi. 1924'ten, hayatını kaybettiği 1953 tarihine kadar Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin genel sekreterliğini yapmış olan Stalin'in doğum günü anmasını düzenleyen grup, Gürcüce ve Rusça 'Şanlı büyük Stalin' yazdıkları pankartın arkasında yürüyüş düzenledi.

Stalin'in 1978'de doğduğu Gori kenti, Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bünyesinde kurulan Güney Osetya Otonom Oblastı topraklarının hemen altında yer alıyor. Kent aynı zamanda 2008'de Gürcistan ve Rusya arasında çıkan beş günlük savaşın yaşandığı Güney Osetya bölgesinin hemen güneyinde yer alıyor.

Savaş sırasında Rus ordusu 50 bin nüfuslu kenti bir süreliğine ele geçirmiş, ardından krizin sona ermesiyle geri çekilmişlerdi. (DIŞ HABERLER)