Steinmeier'in 'döner diplomasisi' gündem oldu: 'Klişe dolu bir Türkiye imgesi...'

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye'ye yanında 60 kilo döner ve döner ustası Arif Keleş'le birlikte gelip döner kesmesi sosyal medyada çeşitli yorum ve eleştirilere neden oldu.

DUVAR - Türkiye-Almanya diplomatik ilişkilerinin 100'üncü yılı dolayısıyla Türkiye'ye 3 günlük resmi bir ziyaret yapan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, dün Tarabya'daki Almanya Büyükelçiliği Rezidansı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Steinmeier, başkent Berlin'deki bir döner firması tarafından hazırlanan 60 kilogram ağırlığındaki özel döneri, Berlinli döner ustası Arif Keleş ile keserek konuklara ikram etti. Steinmeier'in bu 'döner diplomasisi' ise sosyal medyada çok konuşuldu. Almanya'daki Türkiyelilerin 'misafir işçi' olarak ülkeye gittiği 60 yılı aşkın süredir Almanya'ya yaptığı katkılara dikkat çeken bazı sosyal medya kullanıcıları, bunun 'kimin aklına geldiğini' sorguladı, Türkiyelilerin başarısının 'dönere indirgendiği' yorumunu yaptı.

Sosyal medyada paylaşılan bazı mesajlar şöyle...

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?