Steinmeier'in Ukrayna ziyaretinde hava saldırısı alarmı: Sığınağa götürüldü

Ukrayna'yı ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, hava saldırısı uyarısı veren sirenler çalınca sığınağa götürüldü.

Abone ol

DUVAR - Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başlangıcından bu yana ilk kez Ukrayna'yı ziyaret ediyor.

Başkent Kiev'de açıklama yapan Steinmeier, Ukraynalılara desteğini göstermek amacıyla geldiğini belirterek, "Ukraynalılara mesajım; ülkeye ekonomik, politik ve askeri yardımımızı sürdüreceğiz. Hava saldırılarının sürdüğü bir dönemde Ukraynalılarla olan dayanışmamızı sergilemek için Kiev'e geldim" dedi. 

Steinmeier, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya gelecek.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Kiev'in kuzeydoğusundaki Koryukivka kasabasına varmasından hemen sonra, bir hava saldırısı alarmı verildi. Steinmeier, Belediye Başkanı Ratan Achmedow ve bir grup vatandaş daha sonra sığınağına gitti.

Sığınıkta halkla sohbet eden Steinmeier, daha sonra yaptığı açıklamada, "İlk bir buçuk saati hava saldırısı sığınağında geçirdik. Bu bize, insanların burada yaşadığı koşullar hakkında özellikle etkileyici bir anlayış verdi" dedi. (HABER MERKEZİ)