STGM çevrimiçi öğrenme platformu STOK’u erişime açtı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM), sivil toplum alanında çeşitli içeriklerin bulunduğu çevrimiçi öğrenme platformu STOK’u erişime açtı.

Abone ol

DUVAR - Sivil toplum örgütlerinin etkin bir aktör olarak çalışma yürütebilmesi için kapasite güçlendirme başta olmak üzere çeşitli başlıklarda örgütlere destek veren Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) çevrimiçi öğrenme platformu STOK’u erişime açtı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve STGM tarafından yürütülen “Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi” projesi kapsamında geliştirilen platform herkesin kullanımına açık.

Sivil alanda kendini geliştirmek, değiştirmek ve güçlendirmek isteyen herkese açık bir çevrimiçi öğrenme platformu STOK üç ana bölümden oluşuyor.

Sivil toplum alanına giriş yapmak ve alandaki temel kavramları ve tartışmaları tanımak isteyenlere yönelik dersler “Herkese Lazım Dersler" başlığında yer alırken, “Herkes Plan Sever” başlığında sivil alanda planlama, strateji geliştirme ve yönetme konularında bilgi ve becerileri geliştirmek üzere tasarlanan dersler var.  “Herkes Dijital Sever” başlığında ise dijitalleşen dünyaya sivil toplum örgütlerinin uyum kapasitelerini artırabilmeleri ve çalışmalarını dijital dünya ile uyumlu yürütebilmeleri için dersler yer alıyor.

“Sivil toplumda hepimiz hızla değişen dünyanın gidişatına yön vermek için bir araya geliyoruz. Yaşadığımız toplumda daha fazla iyilik, daha fazla güzellik, daha fazla katılım olsun istiyoruz. Bunun için güçlü bir sivil topluma, güçlü örgütlere, birlikte güçlenmeye ihtiyaç var diyen” STGM’nin hazırladığı ve sivil toplum örgütlerinin planlamadan uygulamaya, savunuculuktan aktif katılıma kadar geniş bir çerçevede kapasitelerini geliştirmek hedefiyle gelişkin bir içerik temelinde hayata geçirilen programa katılanlara eğitimler sonunda katılım belgesi de verilecek.

“Madem ki değişim istiyoruz, daha güçlü olmalıyız” diyerek açılan platforma https://egitim.stgm.org.tr/ adresinden kayıt yaptırılabiliyor. (HABER MERKEZİ)