Suç ve Ceza Film Festivali, açılışı 'Dava' ile yapacak

22-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin açılışında, yönetmen Orson Welles'in 'Dava' adlı filmi gösterilecek.

Abone ol

DUVAR - “Herkes İçin Adalet” ilkesiyle yola çıkan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 14. kez 22-28 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da sinemaseverlerle buluşacak.

Hukuk alanında bir akademik program, yarışmalı film festivali ve endüstri günlerini adalet ilkesi çerçevesinde bir araya getiren festival Prof. Dr. Adem Sözüer’in başkanlığında ve Prof. Dr. Bengi Semerci’nin direktörlüğünde düzenlenecek.

FESTİVALİN AÇILIŞI 'DAVA' İLE YAPILACAK

"Adil yargılanma hakkı" temasıyla gerçekleştirilecek olan 14. Suç ve Ceza Film Festivali, 21 Kasım'da düzenlenecek açılış töreninin ardından yapılacak "Dava" filmi gösterimi ile başlayacak.

Yönetmen Orson Welles'in Franz Kafka'nın aynı adlı romanından uyarlanarak çektiği filmin oyuncu kadrosunda  Romy Schneider, Anthony Perkins, Jeanne Morea ve Akim Tamiroff gibi isimler bulunuyor. 

İlk kez gösterildiği 1962 yılında Venedik Film Festivali’nde 'Altın Aslan' için yarışan, Fransız Eleştirmenler Sendikası tarafından 'En İyi Film' seçilen, Cahiers de Cinema dergisinin 'Yılın En İyi 10 Filmi' seçkisinde yedinci sırada yer alan "Dava", bir memur tarafından suçu bile söylenmeden hakkında dava açılan Joseph K.’nin sistem karşısındaki çaresizliğini konu alıyor. 

ALTIN TERAZİ FİLM YARIŞMALARI BAŞVURULARI AÇILDI

14. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, dünyadan ve Türkiye’den adalet temalı filmlerden oluşan iki uluslararası yarışma ve 'Adalet Terazisi' bölümleri başta olmak üzere izleyiciyle buluşacak.

Ön değerlendirme sonucu yarışmaya seçilecek filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak uluslararası yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu, film eleştirmeni, sinema tarihçisi ve sinema alanında tanınmış kişiler arasından oluşturulacak ana jüri tarafından değerlendirilecek.

Değerlendirme sonucunda festivalin kapanış töreninde 7500 Euro değerindeki 'Altın Terazi Uzun Metraj Film Ödülü' ve 1000 Euro değerindeki 'Altın Terazi Kısa Metraj Film Ödülü' sahiplerine takdim edilecek.

'Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj' ve 'Uluslararası Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışmaları' için web sitesinde yer alan form üzerinden yapılabilen başvurular 1 Eylül’de sona erecek.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)