Suikast girişiminin ardından Trump'tan ilk miting: 'Demokrasi için kurşun yedim'

13 Temmuz'daki suikast girişiminin ardından ilk kez miting düzenleyen Trump, "Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söyleyip duruyorlar. Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD’nin eski başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişiminin ardından Michigan'da düzenlenen mitingde konuştu. Trump, başkan yardımcısı adayı olarak açıkladığı JD Vance ile düzenlediği ilk mitingde Pennsylvania eyaletinde gerçekleşen suikast girişimine atıfta bulundu. Pennsylvania’dakinin aksine Michigan’daki miting kapalı bir salonda gerçekleştirildi. Bu ayrıca, Trump’ın Cumhuriyetçiler tarafından resmen aday olarak açıklanmasının ardından da düzenlediği ilk miting.

Binlerce kişinin toplandığı alanda destekçilerine konuşan Trump, "Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söyleyip duruyorlar. Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim" dedi.

Trump için alana gelen destekçileri, BBC’ye yaptıkları açıklamalarda suikast girişiminin mitinge gelmelerini engellemeyeceğini söyledi. Bazı destekçileri, ABD Gizli Servisi’ni Trump’ı korumakta yetersiz kaldıkları için suçladı.

Ne olmuştu?

Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti. Suikast girişimini neden planladığının ise henüz belirlenemediği ifade edilmişti. ABD medyasında çıkan ve yetkililerin açıklamalarına dayanan haberlerde ise Thomas Matthew Crooks’ın suikast girişiminden önce alanda İHA uçurduğu belirtildi.

Crooks, Trump’ın konuştuğu alanı gören bir çatıdan birkaç tane atışta bulunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)