Suikastçı Altıntaş'ın ailesi ortadan kayboldu

Büyükelçi Karlov cinayetini işleyen polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi gözaltından serbest bırakıldıktan sonra evlerine geri dönmedi. Altıntaş'ın anne ve babasının, "Artık Söke'de yaşayamayız" dedikleri öğrenildi.

Abone ol

DUVAR - Rus Büyükelçi Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın Aydın Söke’deki ailesi ortadan kayboldu. Anne Hamdiye Altıntaş’ın yakınlarına “Biz artık Söke’de yaşayamayız” dediği öğrenildi

Ankara'nın Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan ailesi, olayın ardından üç gün boyunca gözaltında tutulup serbest bırakıldıktan sonra ortadan kayboldu. Söke'de evlerine dönmeyen ailenin nerede oldukları bilinmezken, oğullarının cenazesini almak için Ankara'ya gittikleri iddia edildi.

'ARTIK SÖKE'DE YAŞAYAMAYIZ'

Yeni Asır gazetesinden İhsan Karataş'ın haberine göre, suikastçının babası Esrafil Altıntaş ve annesi Hamdiye Altıntaş'ın yakınlarına "Biz artık Söke'de yaşayamayız. Oğlumuzun cenazesini alıp kimsenin bilmediği bir yere defnedeceğiz.

Biz de buralardan gideceğiz" dedikleri ifade edildi. Ailenin yaşadığı Söke'nin Çeltikçi Mahallesi muhtarı Önder Aşçı, ailenin serbest bırakıldıktan sonra evlerine geri dönmediğini söyledi. Kemalpaşa Mahallesi'ndeki yakınlarından ailenin yaşadıkları mahalleden taşınacağı bilgisini aldığını belirten Aşcı, "Dün sabahtan beri gelip aileyi kontrol ediyorum. Aile evlerine gelmemiş.

Yakınlarından öğrendiğime göre, anne ve babası serbest kaldıktan sonra cenaze işlemleri için Ankara'ya gitmiş. Doğruysa bile ailenin oğullarının cenazesini teslim alıp Söke'ye getireceklerini düşünmüyorum. Söke Belediyesi'nin Mezarlıklar Müdürlüğü'nü de aradım. Orada da definle ilgili bir hazırlık yokmuş. Şu ana kadar adres değişikliğiyle ilgili aileden bana bir talep gelmedi" diye konuştu.

ARAYIP 'HELALLİK' İSTEMİŞ

İfadesinde oğlunun olay günü kendisini arayıp "Hakkını helal et" dediğini belirten anne Hamdiye Altıntaş'ın, "Oğlum beni misafirlikteyken saat 16.30 sıralarında telefonla aradı. Ben de oğluma misafirlikte olduğumu ve müsait olmadığımı belirterek, 'daha sonra görüşelim' dedim. Oğlum da bana, 'Peki anne, hakkını helal et' dedi. Bunu özel bir mesaj veya maksatla söylediğini düşünmedim. Eve döndükten sonra aradım ama telefonu kapalıydı. Sonra televizyonda cinayeti oğlumun işlediğini öğrendim, şoka girdim. Ben oğlumu vatanına milletine faydalı olsun diye yetiştirdim. Böyle bir cinayet işleyeceğini asla tahmin etmezdim. Bilseydim engel olurdum" dediği öğrenildi.