Şule Çet davasında sanık ailesinden 141 sayfalık rapor

Ankara’da Şule Çet'in şüpheli şekilde ölümüyle ilgili davaya sayılı günler kala sanık Çağatay Aksu’nun ailesi bazı AK Parti ve MHP milletvekillerine 141 sayfalık dosya gönderdi. “Kamuoyunu yönlendiren kişiler ve örgütler hakkında inceleme” başlıklı dosyada, Çet davasıyla ilgili haber yapan, yazı yazan gazeteciler; paylaşım yapan milletvekilleri, davayı izleyen kadın örgütleri sıralandı. Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, “Yargıyı etkilemeye teşebbüs” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Abone ol

ANKARA - Ankara’da bir plazanın 20’nci katından düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet davasının beşinci duruşması 20 Kasım’da Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Savcılığın mütalaasını açıklamasının beklendiği beşinci duruşma öncesi sanık Çağatay Aksu’nun yakınları tarafından bazı AK Partili ve MHP’li milletvekillerine içerisinde davayı takip eden ve yazı kaleme alan gazetecilerin, CHP ve HDP’li milletvekillerinin ve mağdur avukatlarının olduğu 141 sayfalık rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Dosyanın başlığında “Şule Çet Davasının gerçek olay örgüsü, kamuoyu nasıl yanıltıldı, resmi belgelerle dava dosyasının gerçekleri” ile “Kamuoyunu yönlendiren kişiler ve örgütler hakkında kapsamlı bir inceleme, basın yansımaları” ifadeleri dikkat çekti.

RAPORDA AKSU AİLESİNİN İMZASI VAR

Aksu ailesinin imzası yer alan raporun amacına ilişkin,“Bu raporun hazırlanma amacı, kamuoyunun yoğun ilgisi altında sürmekte olan Şule Çet davasının gerçeklerini sizlere resmi belgelerle anlatabilmek ve Temmuz 2018’den günümüze müşteki avukatları Umur Yıldırım, Onur Tatar ve Ferhat Gebeş ve onlarla hareket eden SGDF, ÖGK, Kadın Savunma Meclisleri’nin ortak Twitter hesabı Şule Çet İçin Adalet hesabından yayılmak suretiyle ve çok sayıda basın organı ve bazı siyasi tarafların desteği ile dosya gerçekleri ile hiçbir şekilde bağdaşmayan tek taraflı haber ve beyanlarla kamuoyunun nasıl yanlış yönlendirildiğini bilgilerinize belgelerle sunabilmektir” ifadeleri yer aldı.

EİNSTEİN’E ATIF YAPIP MİLLETVEKİLLERİNİ RAPORA KOYDULAR

Albert Einstein’in, “Ön yargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur” sözüne atıf yaparak başlayan raporda “Yalan haberlerle halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek bir insanlık suçudur” ifadelerine yer verildi.

"Masumiyet Karinesi İhlali" başlığı altında Şule Çet davasına ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan milletvekillerinin attığı mesajlar da raporda yer aldı. CHP milletvekilleri Necati Tığlı, Alpay Antmen, Sezgin Tanrıkulu, Gamze Taşcıer, Müzeyyen Şevkin, Mahmut Tanal ve Akif Hamzaçebi’nin yanı sıra HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Gülsüm Kav, Pervin Buldan ve Meral Danış Beştaş’a da sanık yakını Aksu ailesinin raporunda yer verildi.

GAZETECİLERİ SUÇLADILAR

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım’ın, gazeteci Ayşe Arman, ARTI TV’den Erk Acaer’e verdiği röportaj, Bianet’in hazırladığı "Çet Cinayeti Kronolojisi" adlı dosya haber ile birlikte bugüne dek Çet davasına ilişkin yazılan pek çok haber ve köşe yazısı raporda yer aldı.

“Şule Çet davasının tek taraflı olarak ele alındığı, masumiyet karinesini ihlal eden köşe yazarları” başlığının altında, Fevzi Kızılkoyun, Erk Acaer, Ayşe Arman, İnci Hekimoğlu, Burcu Yıldırım, Evrim Kepenek, Alican Uludağ, Fatih Altaylı, Pınar Doğu, Işıl Özgentürk, Cengiz Semercioğlu, Nagehan Alçı ve Ece Üner yer aldı. Yabancı basından bazı örnekler başlığı adı altında ise Die Zeit- Can Dündar, Sigma Turkey, Al Monitor ve Sputnik News’e yer verildi.

YILDIRIM: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Hazırlanan rapora ilişkin, “Yargıyı etkilemeye teşebbüs” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, “Bu süreç midemizi bulandırdı. Tüm usulsüzlükler bu davada denendi. Biz bir kalıba sokulmak isteniyoruz ve hükümete karşıymış gibi yansıtılıyoruz. Bu bir kadın cinayeti ve tecavüz dosyası. Biz bunu duruşma öncesi son çırpınışlar olarak değerlendiriyoruz. Umarım adalet yerini bulacak” dedi.