Süleyman Soylu'dan CHP'lilere 'mesai' sitemi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" yoğun güvenlik önlemleri altında devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisiyle görüşen CHP'li milletvekiline, "Sizin için fazla mesai yapıyorum" dedi.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" ikinci gününde devam ediyor. Yürüyüş kolu ilk güne göre daha organize. Kortej düzeni ve güvenliği ile olası provakasyonlara karşı dört milletvekili görevlendirildi. Telsiz sistemiyle çalışan milletvekilleri ellerinde megafonlarla yürüyüşün düzenini sağladı.

Asıl görev ise emniyet güçlerinin oldu. Kortejin güvenliği için grubun önünde ve arkasında çevik kuvvet polisleri yer aldı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yürüyüş kolunun önünden giden polisler, yol kenarında bekleyen araçları kontrol etti. Bekleyenler Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünü yaptığı yürüyüş kolu gelmeden önce tek tek arandı. Kılıçdaroğlu'nun izinleri kaldırılan korumaları da yürüyüş boyunca genel başkanı bir çember oluşturarak izledi.

CHP'li yöneticiler şimdilik emniyet güçlerinin gösterdiği özenden memnun. Bir parti yöneticisi yürüyüşün ilk günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir konu için görüşme yaptığında Soylu'nun alınan güvenlik önlemleri ve takip nedeniyle "sizin için daha çok mesai yapıyoruz" dediğini aktardı. Parti yöneticisinin de, "Elbette güvenlik önemli ama daha da önemli olan bu yürüyüşün mesajının doğru anlaşılması" dediği öğrenildi.

Yürüyüşün ikinci gününde 2 kez mola verildi. İlk mola yarım saat ikinci mola ise öğle sıcağı ve cuma namazı nedeniyle yaklaşık 3 saat sürdü.

İkinci gün yürüyüşüne OHAL KHK'sı ile akademiden ihraç edilen AK Parti kurucusu Fatma Bostan Ünsal ile yine akademiden ihraç edilen Cihangir İslam, Mazlum-Der eski Başkanı Faruk Ünsal, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer de katıldı. T24 yazarı Hasan Cemal de hem adalet arayışı hem de gazeteci kimliğiyle izlemek için yürüyüşteydi.

Milletvekilleri ilk güne göre yürüyüş için daha hazırlıklıydı. 'Adalet' yazılı tişörtlerin yanı sıra gömlek yakasına adalet yazdıran milletvekilleri de vardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hükümetin açıklamaları için, "Hafife alma ve itibarsızlaştırma çabası var. Bizim için önemli olan adalet isteğinin yarattığı kıpırdanma. Bu talep gün geçtikçe daha da büyüyecek. Daha gür bir sese dönüşecek" dedi

Yürüyüşle ilgili CHP'ye dönük "geç kalındı" eleştirilerine yanıtsa Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt'tan geldi. Bozkurt, "Sokağa çıkmak doğru bir karar. Geç kalınmış da olabilir ama şimdi eleştiri değil katkı zamanı. Yürüyüşten daha da önemlisi yürüyüş sloganımız "adalet". Adalet yoksa insan hakları yoktur, özgürlük yoktur demokrasi yoktur devlet yoktur. Adalet Recep Tayyip Erdoğan için de gerekecek" dedi.

Yürüyüşte ikinci gün! Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin de adalete ihtiyacı olacak

PEKŞEN'İN TELEKOM ABONELİKLERİ İPTAL!

CHP milletvekillerine göre yürüyüşün yanı sıra sivil itaatsizlik eylemlerinin de çeşitlenmesi gerekiyor. CHP milletvekili Haluk Pekşen buna örnek olarak tüm Telekom aboneliklerini iptal ettiğini söyledi.

23 günlük yürüyüş boyunca mitingler planlanıyor. Taslak plana göre 12 miting yapılacak. Mitinglerin büyük kısmı İstanbul'a yaklaşırken ve İstanbul ilçelerinde gerçekleşecek. Bazı milletvekilleri ayrıca yürüyüşün İstanbul'da görkemli bir mitingle sonlandırılması gerektiğini söyledi. Ancak parti yönetimi henüz yürüyüşün bitimiyle ilgili kararını vermedi.

Yürüyüş renkli anlara da sahne oldu. Kortej düzeni için sık sık uyarı yapıldı. "Sağa kayalım sağa" diye anons yapılırken CHP'nin merkez sağ kökenli milletvekillerinden İlhan Kesici'nin itirazı duyuldu: "Niye hep sağa kayıyoruz. Biraz da sola kayalım..."