Süleyman Soylu'nun 'metruk bina' açıklaması hakkında suç duyurusu

HKP, metruk binaların mahkeme kararı olmadan yıkılmasını isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, “suç işlemeye tahrik”ten suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

DUVAR - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Metruk binalarda uyuşturucu kullanılıyor. Muhtarlar diyor ki ‘Mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Kim yıktı biz nereden bilelim ya” açıklaması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna Soylu'nun mahkeme kararı olmadan yıkılmasını istediği binaların özel mülkiyet olduğuna dikkat çekildi ve bu durumun Anayasa'nın 35'inci maddesindeki mülkiyet hakkının ihlali olacağı belirtildi.

Binalardan bazılarının tarihi ve kültürel değeri olduğu ifade edilen dilekçede, “Dolayısıyla Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada yargı kararlarının uygulanmamasını belirterek TCK md 257 de belirtilen “görevi kötüye kullanma” suçunu, kişilere ait binaların yıkılmasını isteyerek TCK md 151'de belirtilen “mala zarar verme” suçunu ve tarihi kültürel değere sahip yapıların yıkılmasını isteyerek Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 65'inci maddesinde belirtilen suç fiilini işlemelerini istemekte, tahrik etmektedir” denildi.

Süleyman Soylu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 214'üncü maddesindeki “suç işlemeye tahrik” suçundan dava açılması talep edildi.

AVUKAT ERKAN: SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ EDASIYLA KONUŞUYOR

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP MYK üyesi avukat Doğan Erkan, “Süleyman Soylu adeta bir kriminal suç örgütü lideri edasıyla konuşuyor” dedi.

“Gerçekten kendi fıtratında hukuk bilinci yok” diyen Erkan, “Devlet memurları ve kamu görevlilerinin Anayasa'ya ve yasalara sadakat borcuna dair bir bilinç yok. Mahkeme kararlarının, yargı kararlarının yürütmeyi bağladığına dair de bir bilinci yok. Bir tek biz ne istersek yaparız bilinci var. Bu bilinç bir çete hukuku bilincidir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)