Süleymaniye'de kadına saldırı: 5 kişi gözaltına alındı

Süleymaniye'de bir motosiklet yarışını izlemeye giden bir kadın, erkeklerin sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Süleymaniye kentinde düzenlenen bir motosiklet yarışını izlemek için gelen bir kadın seyirci, erkeklerin saldırısına uğradı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda bir grup erkeğin, genç kadına saldırdığı ve saldırganlardan birinin kadını tekmelediği görüldü.

Rûdaw'ın haberine göre Irak Parlamentosu Üyesi Soran Ömer, “Maalesef bu olay Süleymaniye’de yaşandı. Gençler, kızı dövdükten sonra kız birkaç motosikletçiyle birlikte oradan uzaklaştı” diye konuştu.

'BARBARLIĞIN ÜRÜNÜ'

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Herkes gibi bir yarışmayı izlemek isteyen bir kıza hunharca saldıran erkekler, bu bölgede kadınlara karşı her gün planlı ve organize bir şekilde sergilenen barbarca tavrın ürünüdür. Bu barbarlığa karşı koymayan bir yönetim ve toplum, hızlı bir ölüme mahkumdur” ifadelerini kullandı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Süleymaniye Başsavcılığı Kamu Hakları Savcılığı Başkanı Selahaddin Latif, olayın zanlıları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktararak “Suç aleni olduğundan, polis tutuklama kararına gerek olmadan zanlıları tutuklayabilir” şeklinde konuştu.

Süleymaniye polisi olay hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini ve olaya karışan 5 zanlının gözaltına alındığını aktardı. (HABER MERKEZİ)