Sümela'da 360 tonluk kaya sabitlendi: 1 Mayıs'ta kapılar açılıyor

Sümela Manastırı'nın giriş kapısı üzerinde tehdit oluşturan 360 tonluk kaya 16 metrelik çelik kazıklarla yamaca sabitlendi. Kapıların, 1 Mayıs'ta açılacağı belirtildi.

DUVAR - Trabzon’da restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi projesi yürütülen Sümela Manastırı’nda çalışmalar tamamlandı. Son olarak giriş kapısı üzerinde tehdit oluşturan 360 tonluk kaya kütlesinin 16 metrelik çelik kazıklarla yamaca sabitlendiği manastır, 6 yıl aradan sonra tüm alanlarıyla 1 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Vali İsmail Ustaoğlu, “Sümela artık her şeyiyle 1 Mayıs itibariyle ziyarete açılıyor. Bu restorasyonla birlikte ziyaretçilerimiz rahat bir şekilde manastırı gezebilecek” dedi.

Haberin Devamı
ÖTV tutarları değişti: Rakı, şarap ve biraya zam Uzmanı tek tek hesapladı: Her ay 2 bin 22 TL eksik aylık alacaklar UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Dünyanın en değerli 100 kadrosu belli oldu: Süper Lig'den 3 takım var EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye