SunExpress’ten ABD'li Boeing’e çağrı: Sözünüzü tutun

SunExpress, ABD'li havacılık devi Boeing'den sipariş ettiği uçakların teslimatında sorun yaşandığını belirterek "Boeing’in teslimat problemini çözmesi lazım, sözünü tutmasını istiyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Boeing'de yaşanan iş bırakma eylemleri nedeniyle uçak teslimatlarında gecikmelerin yaşandığını ifade eden SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “Sözünü tutmasını istiyoruz. Umarım uçakları onlarla anlaştığımız programa göre teslim ederler” dedi.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki ve CEO yardımcısı Tuncay Eminoğlu havayolu şirketinin Antalya’daki genel merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem 2024 yılı yaz sezonunu ve 2025 yılı planlamaları hakkında açıklamalarda bulundu. CEO Kownatzki yıl başından bu zamana yüzde 87 doluluk oranını yakaladıklarını ve yıl sonuna kadar 15 milyon yolcuya hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

TESLİMATTA SORUNLAR YAŞANIYOR

ABD'li uçak üreticisi Boeing’de yaşanan iş bırakma eylemlerinin uçak teslimatlarını olumsuz etkilediğini ifade eden CEO Kownatzki, “Yeni uçak teslimatlarında Boeing ile sorun yaşıyoruz. Boeing’in teslimat problemini çözmesi lazım, sözünü tutmasını istiyoruz. Umarım uçakları onlarla anlaştığımız programa göre teslim ederler” dedi.

'VİZE SORUNUN ÇÖZÜLMESİ BİZİ ÇOK MUTLU EDER'

Bir gazetecinin Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerinde vize alamama problemine ilişkin sorulan soru üzerine CEO Kownatzki “Vize kosunuda destek vermeye çalışıyoruz. Bazı heyet görüşmelerine bizzat katıldık. Almanya’ya yapılan başvurular inanılmaz derece arttı. Almanya Başbakan Yardımcısı’nın gündeminde vize sorununun çözülmesi var. Bu sorunun çözülmesi bizi çok mutlu eder”

170 PİLOT 400 KABİN EKİBİ ALIMI YAPILACAK

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, filodaki büyümeye paralel olarak 2025 yılı için yaklaşık 800 yeni personel alımı yapacaklarını söyledi. CEO, bu alımların 170 pilot, 400’ü kabin görevlisini kapsıyor.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)