Süper Lig'de haftanın programı

Ligin düğümü çözülüyor: Bu hafta Fenerbahçe-Galatasaray, Beşiktaş-Trabzonspor maçları var.

Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 23. haftasında hem iki derbi hem de alt sıraları yakından ilgilendiren önemli maçlar oynanacak. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçlarda Beşiktaş-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Galatasaray karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk hesabı yapan ekipleri yakından ilgilendiren bu 2 maçın yanı sıra Ankara temsilcileri Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü de 23. haftada kozlarını paylaşacak.

Derbilerin yanı sıra Sivasspor ile Aytemiz Alanyaspor arasındaki mücadele de üst sıradaki takımları yakından ilgilendiriyor.

İLK YEDİDEKİ ALTI TAKIM BİRBİRİYLE OYNUYOR

Süper Lig'de bir maç eksiği olan Trabzonspor haftaya 44 puanla lider durumda girdi. En yakın takipçisi Medipol Başakşehir 43 puana sahip. Zirve yarışını sürdüren Galatasaray ile Demir Grup Sivasspor'un ise 42'şer puanları var. Bu hafta zirve mücadelesinde rakipleriyle karşılaşacak takımlardan Aytemiz Alanyaspor'un 39, Fenerbahçe'nin 38 ve Beşiktaş'ın 36 puanı bulunuyor.

FENERBAHÇE-GALATASARAY

İki köklü kulüp Fenerbahçe ile Galatasaray, 23 Şubat Pazar günü Ülker Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Galatasaray sezonun ikinci yarısında tüm maçlarını kazandı, Fenerbahçe ise birkaç haftadır puan kaybı yaşıyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda oynanan maç 0-0 sona ermişti.

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR

Ligin 23. haftasındaki bir diğer önemli karşılaşma ise Beşiktaş ile Trabzonspor arasında yapılacak. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde ligin ikinci yarısında üst sıralara tırmanmayı hedefleyen Beşiktaş, lider Trabzonspor ile karşılaşacak. Her iki takımın da zorlu viraj öncesinde puan kaybına tahammülü yok. Bu karşılaşmadan alınacak netice üst sıralar için büyük öneme sahip.

HAFTANIN MAÇLARI

Süper Lig'de 23. hafta maçlarının programı şöyle:

21 Şubat Cuma:

20.00 Demir Grup Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor (Yeni 4 Eylül)

22 Şubat Cumartesi:

14.00 Hes Kablo Kayserispor-İttifak Holding Konyaspor (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

17.00 Göztepe-Gaziantep FK (Gürsel Aksel)

20.00 Beşiktaş-Trabzonspor (Vodafone Park)

23 Şubat Pazar:

13.30 BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fraport TAV Antalyaspor (Yeni Malatya)

16.00 Gençlerbirliği-MKE Ankaragücü (Eryaman)

19.00 Fenerbahçe-Galatasaray (Ülker)

24 Şubat Pazartesi:

20.00 Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir (Çaykur Didi)

20.00 Kasımpaşa-Yukatel Denizlispor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)

(AA)