Şüpheli cisim bulunan Ereğli'de denize girmek yasaklandı

Ereğli'de denizde şüpheli bir cisim bulunması nedeniyle bu akşama kadar denize girilmesi yasaklandı. Niteliği açıklanmayan cisim nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Abone ol

ZONGULDAK - Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Göktepe mevkiinde denizden 60 metre açıkta 5 metre derinlikte şüpheli bir cisim bulundu. Ereğli Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik şüpheli cismin imha edilmesi için 30 Haziran Pazar günü saat 20.00’ye kadar denize girilmesinin yasaklandığını, sahile yakın bazı yolların trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

“Ereğli Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın talimatıyla 29 Haziran 2024 tarihinde Ereğli Göktepe mevkiinde deniz kıyısından 60 metre açıkta, 5 metre derinlikte tespit edilen şüpheli cismin imha edilmesi maksadı ile 29 Haziran 2024 saat 20.00’den itibaren ikinci bir talimata kadar bölgede bulunan Belediye Plaji, Merve Altı Plajı ile mesire alanı, aqua park ve çevresi vatandaşlarımızın güvenliği sebebi ile kullanıma kapatılmasını ayrıca denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu, bölgedeki vatandaşlarımızın gerekli uyarılar yapılarak bölgeden uzaklaştırılmasını, şüpheli cismin imhası esnasında Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, aqua park girişinden, Merve Altı Plajı bitimine kadar karayolunun trafiğe kapatılacaktır. Halkımıza önemle duyurulur.”