Sur'da 3 kişi gözaltına alındı

Sur'da polis, içindeki eşyalara rağmen bir evi yıkmak isteyen yıkım ekibine karşı çıkan mahalleliye müdahale etti. 3 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Alipaşa Mahallesi'nde evlerin yıkımı devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde evinden çıkmak istemeyen bir kadın, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, evinin yıkılmasına karşı koyan kadına, oğluna ve mahalleliye biber gazı sıktı. Darp edildiklerini söyleyen kadın, "Evimi içindeki eşyalarla yıktılar. Oğlumu döverek gözaltına aldılar. Nereye götürdüklerini bilmiyorum. Beni de dövdüler. Ben karaciğer hastasıyım. Oğlumu bulayım önce, hepsini dava edeceğim" dedi.

Önceki gün Alipaşa Mahallesi'ne gelen zabıtalar, tutanak tutmadan Yas Evi'ndeki eşyaları araçlara yüklemişti. Mahallelinin ve Sur'un Yıkımına Hayır Platformu'nun müdahalesi ile eşyalar araçlardan indirilmiş, dün ise Yas Evi yıkılmıştı.

.

POLİS BASINI DIŞARI ÇIKARDI

Bugün ise Alipaşa Mahallesi'nde yıkım ve gerginlik devam ediyor. Polis basın mensuplarını mahalleden çıkardı. Olayın duyulmasının ardından Alipaşa Mahallesi'ne gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ile Sur'un Yıkımına Hayır Platformu üyeleri ise mahalledeki bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Sibel Yiğitalp, gözaltına alınanlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Polis, evinin yıkılmak istenmesine karşı çıkan Sadık adlı yurttaşı gözaltına almak istemiş. Almanya vatandaşı Abdülcelil Çelik ile yeğeni Ercan Yılmaz, diğer mahallelilerle birlikte araya girmek istemişler. Polis darp ettiği Sadık adlı yurttaşla birlikte Çelik ile Yılmaz'ı da gözaltına almış."

Yiğitalp, gözaltına alınanlar hakkında bilgi almaya çalıştıklarını söyledi.