Sürgünler Meclisi kongreye gidiyor

Avrupa Sürgünler Meclisi 4. Kongresi'ni yapıyor. Köln'deki kongre için bir çağrı yayınlandı.

Abone ol

DUVAR - Avrupa sürgünler Meclisi'nin 4'üncü Olağan kongresi toplanıyor.  Avrupa Sürgünler Meclisi Yürütme Kurulu, Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilecek kongreye ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyeti uyruklu özgürlük sevdalısı binlerce politik aktivist, 'Barış' diye haykıran akademisyen, 'Gerçek' diye koşturan gazeteci, 'Halkların kardeşliğini' isteyen büyük insanlık o topraklarda yaşamsal tehlikelerle karşı karşıyadır. Ve belli ki ülkemizden Avrupa topraklarına doğru akmakta olan bu süreç giderek artarak, bir süre daha devam edecektir."

13 MAYIS'TA YAPILACAK

13 Mayıs Cumartesi günü yapılacak kongre için çağrıda bulunulan açıklamada şunlara yer verildi:  "Avrupa Sürgünler Meclisi olarak bizler biliyoruz ki, insanlığın binlerce yıllık özgürlük ve demokrasi mücadelesinin kazanımıyla elde edilmiş olan evrensel hukukun kazandığı hak ve özgürlükler, ayrımsız olarak bütün insanlık için ve bütün insanlık tarafından birlikte savunulmalı, korunmalıdır. Çünkü tarih yüz yıl önceki sürgünlüğe itiraz etmemenin yarattığı tarajik sonuçları yüz yıl sonrasında da olsa toplumların önüne koymaktadır.

O halde bugün yaşamak zorunda bırakıldığımız topraklarda da geç kalmadan sürgünlüğü oluşturan nedenlere yönelik demokratik içerik ve biçimlerde ortak bir mücadeleyi yükseltmek gerekir." (HABER MERKEZİ)