Suriye basını: Şam yönetimi, Türkiye'den hiçbir siyasi partiyle görüşmedi

CHP'den gelen 'Suriye' açıklamasının ardından El Vatan'a konuşan kaynaklar, 'Şam yönetiminin hiçbir Türk siyasi partisiyle iletişimi olmadığını' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Suriye gazetesi El Vatan, Şam yönetiminin Türkiye'den 'hiçbir siyasi parti ile iletişim kurmadığını' bildirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Suriye ile sempatik kanaldan temas ediyoruz. Arka kapı diplomasisi yani. Bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum" demişti. Özel’in ziyaret talebine Şam'dan olumlu yanıt geldiğini duyuran CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise, “Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam’dan da bu isteğe olumlu cevap geldi” ifadelerini kullanmıştı.

El Vatan gazetesine konuşan kaynaklar, Şam yönetiminin 'ne hükümet ne de muhalefet, hiçbir Türk siyasi partisiyle iletişimi olmadığını' ileri sürdü. Haberde, "Son dönemde, Türkiye'de iktidar ve muhalefet yetkilileri ile partiler tarafından Suriye ile 'yakınlaşma' konusuna ilişkin açıklamalar yapılırken, Suriye'nin duruşu değişmedi" denildi. 

ERDOĞAN'IN 'DAVET' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme süreciyle Esad ile olası bir görüşme için 'her an davette bulunabileceklerini' söylemişti. Erdoğan, şöyle konuşmuştu: 

"Şimdi öyle bir noktaya geldik ki Beşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esed ile ailece görüşüyorduk."

ESAD, 'EGEMENLİK' ŞARTINI YİNELEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile bir araya gelmişti. Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Esad, Suriye-Türkiye ilişkilerini iyileştirmeye yönelik her türlü çabanın temelinin 'Suriye'nin egemenliğine saygı duyulması' olduğunu dile getirmişti. 

Esad, 'Türkiye’nin, Suriye devletinin kendi toprakları üzerindeki egemenliğini tanıdığı sürece Türkiye-Suriye ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik görüşmelere açık olduğunu' belirtmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)