Suriye'de intihar saldırısı: En az 30 ölü

SANA Süveyde IŞİD militanlarının saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırı 3 köyde gerçekleşti.

Abone ol

DUVAR - Suriye resmi medyası ülkenin güneybatısındaki Süveyde kentinde bir intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu bir çok kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Sputnik'e konuşan bir polis kaynağı en az 30 kişinin öldüğünü söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA intihar bombacısının saldırısının Süveyde'deki bir pazarın yakınlarında yaşandığını duyurdu.  Yetkililerin saldırganlarla çatışmaya girdiğini aktaran SANA iki diğer intihar bombacısının ise üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeye zaman bulamadan öldürüldüğünü açıkladı.

SANA saldırıda kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığıyla ile ilgili bir rakam vermedi ancak  muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Haklarını Gözlemevi saldırıda 32 kişinin öldüğünü ileri sürdü.

Sputnik'e konuşan bir polis kaynağı da Süveyde'deki saldırıda en az 30 kişinin öldüğünü ve yaralananların olduğunu söyledi.

SANA, IŞİD militanlarının Süveyde'nin kuzeydoğusundaki 3 köye saldırı düzenlediğini ve yine belirlenemeyen sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirtti.