Suriye'de SDG ile Arap aşiretler arasında çatışma

Deyr el Zor vilayetinde SDG ile Arap aşiret savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda en az 7 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı ileri sürüldü.

Abone ol

DUVAR - Suriye’nin doğusunda yer alan Deyr el Zor vilayetinde, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalarda en az 7 kişinin öldüğü belirtildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ölen 7 kişiden üçünün sivil, üçünün Arap aşiret savaşçıları, birinin ise SDG üyesi olduğunu aktardı. SOHR, en az 19 sivilin ise yaralandığını ileri sürdü. 

AA'nın haberinde, Arap aşiret savaşçılarının Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerine saldırı düzenlendiği aktarıldı. 

Deyr el Zor'daki en zengin petrol yataklarından biri olan El Ömer petrol sahasına birkaç kilometre mesafede yer alan Ziban bölgesine, ABD helikopterlerinin gönderildiği belirtildi. El Ömer petrol sahasının içinde SDG savaşçıları ile ABD askerlerinin konuşlandığı bir üs de bulunuyor. 

El Ömer'in yanı sıra, Araş aşiret savaşçılarının Konoko petrol sahasına yönelik saldırılar gerçekleştirdiği de belirtildi. 

SDG'nin kontrolünde olan Deyr el Zor vilayetinin doğu ve batı kesimlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

MSB: ÇATIŞMALAR DÖNEM DÖNEM ALEVLENİYOR

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları da bölgede devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:  

“Bu çatışmalar dönem dönem alevleniyor. Çünkü Deyrizor bölgesinde terör örgütü SDG ve YPG’nin yapmaya çalıştığı işlere oranın gerçek sahipleri olan yerel halk karşı çıkıyor. ABD’nin de o bölgeye oraya bir miktar SDG’liyi sevkettiğine dair bilgiler var. İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik sonrası İran’ın bazı ABD üslerine de saldırısı olmuştu. ABD’nin yeni bir saldırı endişesiyle SDG’lileri bu bölgeye sevk ettiğini değerlendiriyoruz.”

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)