Suriye'den İsrail'e yalanlama: Yardım talep etmedik

Suriye'den aldıkları talep doğrultusunda İsrail'in deprem yardımı göndereceğini duyuran Netanyahu'nun açıklamasına Şam'dan yalanlama geldi.

Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremler nedeniyle yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Suriye’de Şam yönetimi, İsral’den yardım istendiği yönündeki iddiaları reddetti. Suriye’de yayın yapan hükümete yakın El Vatan gazetesinin resmi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, hükümetin arama-kurtarma çalışmaları için İsrail’den yardım istediği iddiası yalanlandı.

NETANYAHU, 'SURİYE TALEP ETTİ' DEMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Maraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye'den aldıkları talep doğrultusunda bu ülkedeki depremzedelere yardım göndereceklerini açıklamıştı. Suriye'den depremzedelere yardım için talep aldıklarını belirten Netanyahu, yardımların ulaştırılması için gerekli talimatları verdiğini dile getirmişti.

İsrail medyası, Suriye'deki depremzedeler için yardım talebinin Rusya'dan geldiğini aktarmıştı. Medyaya konuşan İsrailli bir yetkili, İsrail'in Suriye'ye battaniye ve ilaç göndereceğini ancak sahada yaralılara sağlık hizmeti vermeyeceğini aktardı. (DIŞ HABERLER)