Suriyeli kuyumcu kalbinden vurularak öldürüldü

İstanbul’da kuyumcu dükkanı işleten 24 yaşındaki Suriyeli Muhammed el-Yafi, dükkana giren hırsız tarafından susturucu takılmış tabancayla kalbinden vurularak öldürüldü.

Abone ol

DUVAR - İstanbul’da kuyumcu dükkanı işleten 24 yaşındaki bir Suriyeli mülteci, dükkanı soymak için gelen bir hırsız tarafından kalbinden vurularak öldürüldü. Saldırı sırasında dükkanda bulunan bir başka mülteci de kolundan yaralandı.

İstanbul Beyazıt’taki bir iş merkezinde bulunan Miro Kuyumculuk’a giren bir soyguncu dükkan sahibi Suriyeli Muhammed el-Yafi’ye yanında bulunan susturucu takılı tabanca ile ateş açtı. Yafi, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Fatih’te bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada Yafi’nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Olay sırasında dükkanda bulunan Yafi’nin dayısı Suriyeli Muhannad Makki ise omzundan yaralandı. Yafi’yi öldüren, Makki’yi ise omzundan yaralayan soyguncu, gözaltına alındı. Saldırgan ilk ifadesinde dükkana hırsızlık amacı ile girdiğini, başka bir amacı olmadığını söyledi.

'DÜKKANA GELİP SORULAR SORDU'

Olay sırasında yaralanan Muhannad Makki, yaşananları el-Yafi’nin kardeşi Rahat El-Yafi’ye anlattı. Rahat El-Yafi, saldırganın sabah saatlerinde iş merkezine girdiğini yüzünü tümüyle kaplayan bir kar maskesi ile iki kez ağabeyinin bulunduğu dükkana girdiğini ve çeşitli sorular sorduğunu söyledi. Daha sonra yeniden dükkana gelen kimliği belirsiz kişinin susturucu takılı silahla ağabeyine ateş ettiğini söyleyen El-Yafi, sesleri duyan dayısının arka odadan çıkarak ön tarafa geldiğini ve saldırgana müdahale ettiğini söyledi. Bu sırada dükkanda bulunan bir başka kişinin de ikaz düğmesine basarak polislere ihbarda bulunduğunu anlatan Yafi, iş merkezindeki diğer dükkanlardan esnafın saldırganı tuttuğunu ve gelen polislerce bu kişinin gözaltına alındığını aktardı. Saldırganın gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (Kaynak: Evrensel)