Sürmene'de sel temizliği sürüyor

Taşkın ve heyelan meydana gelen Trabzon'un Sürmene ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı temizlik çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

DUVAR - ​​​​​​​Trabzon'da dün akşam saatlerinde taşkın ve heyelan meydana gelen Sürmene ilçesinde temizlik çalışmaları sürüyor.

Ekipler rögar açma, balçık temizleme, hafriyat kaldırma ve binaların zemin ve bodrum katlarındaki iş yerlerinden su tahliye çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçedeki çalışmaları inceledi, ekiplerden son duruma ilişkin bilgi aldı.

Ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Genç, gazetecilere, saatte ortalama 100 kilogram yağışın tehdit oluşturduğunu söyleyerek "162 kilogram düşmesi nedeniyle özellikle Araklı, Sürmene ve Arsin ilçelerimizde, kısmen de Yomra ilçemizde önemli oranda hasar meydana geldi. Tüm ekiplerimizle gece geç saatlere kadar mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmak, can güvenliğini sağlamak amacıyla bir gayret ortaya koyduk" dedi.

Kriz masası oluşturulduğunu ve çalışmaların ilgili kurumlarla koordineli yürütüldüğünü anlatan Genç, "Gece geç saatlere kadar da buradaydık. Çünkü burada Ali Kemal Demir isimli vatandaşımızı, kıymetli bir ağabeyimizi arama çalışmaları devam ediyor. 65 yaşlarında bir ağabeyimiz. İnşallah sağ olarak ona ulaşılır, temennimiz bu. AFAD'ımız başta olmak üzere bütün kurum kuruluşlarımız seferber olmuş vaziyetteyiz." diye konuştu.

Genç, kayıp bir vatandaşın dışında 4 ilçede can güvenliği konusunda başka sıkıntı olmadığını vurgulayarak "Dün 28 mahallemizde 265 ihbar geldi merkezimize. Bunlar irili ufaklı ihbarlar. Şu anda yine kapalı mahalle yollarımız var. Bütün ekipler sahada yolları açmak için seferber olmuş durumda." ifadelerini kullandı.

(ANADOLU AJANSI)