Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenler için anma töreni düzenlendi

Suruç'ta katledilen 33 kişi için mezarları başında anma törenleri yapıldı.

Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD'in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 33 kişi birçok kentte mezarları başında anıldı.

Katliamda yaşamını yitiren Yunus Emre Şen için Van İpekyolu ilçesinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı’nda anma düzenlendi. Van Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde de Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada cezasızlık politikasına son verilmediği müddetçe benzeri katliamların bu coğrafyanın “kaderi” olacağı vurgulandı.

'DEVLET TÜM İHMALLERİYLE HESAP VERENE KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Deniz Erol, Medali Barutçu ve Serhat Devrim de, Muş’un Taşo Mezarlığı’ndaki mezarları maşında anıldı. Anmaya, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ve aileler katıldı. Temelli, “Arkasındaki tüm ilişkiler aydınlanana, bu suça ortak olmuş herkes yargılanana ve devlet tüm ihmalleriyle hesap verene kadar takipçisi olacağız” dedi. Konuşmanın ardından mezarlara karanfiller ve oyuncak bırakıldı.

Süleyman Aksu, Hakkari Yüksekova Orman Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta anıldı. Anmada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak, hayatını kaybedenlerin “Rojava Devrimi’nin şehitleri” olduğunu belirterek, “Bu kirli politikaları yürütenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi.

Daha sonra konuşan anne Kudret Aksu ise, oğlunun Kobanêli çocuklara umut olmaya gittiğini ve bu uğurda yaşamını yitirdiğini söyledi. Aksu ailesi, daha sonra mezarlığa bırakılan oyuncakları çocuklara dağıttı.

Murat Yurtgül ile Emrullah Akhamur da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Malakado Mezarlığı’nda anıldı. Murat Yurtgül’ün annesi Şemsa Yurtgül, şiir okuyarak, “Yolun yolumdur seni asla unutmayacağım” dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, patlamada katledilen Hugir Özkan’ın Cizre Asri Mezarlık’ta bulunan mezarı ziyaret edildi.

Katliamda yaşamını yitiren Duygu Tuna, İsmet Şeker ve Cemil Yıldız, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mezarlığı'nda anıldı. “Hiçbir düş yarım kalmayacak” pankartının taşındığı anmada, “Suruç için adalet herkes için adalet” ve “Suruç'un hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, “Bu mücadeleyi yaşatmak ve onların bıraktığı mirası devralmak için buradayız. Adalet arayışımız Suruç'tan Gezi'ye, Gazi'den Kobanê'ye kadar sürecek. Hiçbir düş yarım kalmayacak” dedi. Yaşamını yitiren Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet, Ümraniye ilçesinde bulunan Ihlamurkuyu Mezarlığı'ndaki mezarları başında anıldı. “Hiçbir düş yarım kalmayacak” pankartının taşındığı anmada sık sık “Suruç'un hesabını sorulacak” sloganı atıldı. Vatan Budak ise Gaziosmanpaşa’da bulunan Kartal Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

(HABER MERKEZİ)