Susma Platformu’ndan ‘Dijital kültür sanat yayıncılığı’ atölyesi

Susma Platformu çevrimiçi ortamda “Dijital kültür sanat yayıncılığı: Sansür ve alternatifler” atölyesi düzenliyor. Atölye 9 Aralık’ta gerçekleşecek

Abone ol

DUVAR - Susma Platformu, yeni sosyal medya yasası kapsamında online alanda faaliyet gösteren kültür ve sanat yayıncılarına yönelik bir atölye gerçekleştiriyor. Ramazan Subaşı ve Şevket Uyanık’ın yürütücülüğünü yapacağı “Dijital kültür sanat yayıncılığı: Sansür ve alternatifler” başlıklı atölye 9 Aralık Çarşamba günü 16.00’da başlayacak.

8 Temmuz 2020’de TBMM’den geçen ve 1 Ekim 2020’de uygulanmaya başlanan sosyal medya yasası dijital yayıncılıkta daha güçlü bir sansür ve otosansür dalgasını gündeme getirdi. Bu kaygılar dijital kültür sanat yayıncılığı açısından da varlığını daha çok hissettirmeye başladı.
Şarkı yüklemek, video paylaşmak, sanatçıların kişisel sosyal medya hesapları, kültür sanat yazı ve haberleri sosyal medya yasasından nasıl etkilenecek? Geçmişte karşımıza çıkan dijital yayıncılıktaki sansür vakalarına neler eklenebilir? Peki en önemlisi yeni düzenlemelere nasıl alternatif uygulamalar, yazılım veya programlar bizi korur?

Susma Platformu özellikle kültür sanat alanında yayıncılık yapanlara, sanatçılara, sanat okur yazarlarına ve merak eden herkes için tek günlük bir atölye gerçekleştiriyor. Atölyeyi Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği’nden (TBİD) Şevket Uyanık ve Ramazan Subaşı yürütecek.

Atölye alt başlıkları şöyle:
– İnternet Sansür Yasaları: 5651, RTÜK ve diğer düzenlemeler.
– Kültür/Sanat üreticileri için sansürü aşmanın ve gizliliği sağlamanın yolları
– Dağıtık bir yayıncılık mümkün mü?
– İnternet Kültürü yerli ve milli olabilir mi?
– Sanat için Dijital Güvenlik

Ayrıntılı bilgiye Facebook etkinlik sayfasından erişebilir, kayıt için ise Zoom uygulamasındaki başvuru formunu doldurmak gerekiyor.