Suudi Arabistan'dan 'Ivanka'ya ret

Suudi Arabistan’da bir vatandaşın kızına “Ivanka” ismini koymak istemesi resmi makamlarca kabul görmedi.

Abone ol

DUVAR - Salim Al Anezi adlı Suudi vatandaşının, yeni doğan kızına, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızına atfen “Ivanka” ismini koymak istemesi kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Al Anezi’nin ABD başkanı Trump’ın önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceğini açıklanmasının ardından arkadaşlarıyla Amerikan-Suudi ilişkilerinin düzelmesinden bahsederken böyle bir karar aldığı ve bunu yapacağına dair arkadaşlarıyla bahse girdiği belirtildi.

Suudi vatandaşı, bu tercihinde ABD’nin Suriye’deki Şuayrat Hava Üssü'ne yaptığı saldırıdan duyduğu memnuniyetin de etkili olduğu kaydedildi.

“KANUNLARA AYKIRI”

Salim Al Anezi'nin kızının doğum belgesi

Suudi Arabistan Nüfüs Müdürlüğü ise Salim Al Anazi’ye kızına bu ismi vermesinin kanunlara aykırı olduğunu ve bu yüzden kabul edemeyeceklerini belirtti.

Vatandaşa sosyal medya üzerinden de tepki yağdı.

Twitter üzerinden “Ivanka” isminin yabancı olduğu ve bunun şeriatı ihlal etmek anlamına geldiği şeklinde tepkiler geldi.

Suudi Arabistan’da bu tarz yabancı isimlerin yanı sıra, Emir (prens), Melike, Abdülnasır gibi 50 civarında Arapça ismin yeni doğan çocuklara konması yasak. (DIŞ HABERLER)