Suudi veliaht prens Türkiye'ye geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman'la görüşmelerinde iki konu üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi. Yıldırım, Selman'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin bölgede uzun vadede kalıcı barışın, istikrarın hakim olması için iki kilit ülke konumunda olduğunu söyledi.  Yıldırım, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin Türkiye'yi ziyaret edeceğini de açıklarken, "Yüzde 90 düzeyinde konulara bakışımız, çözüm yolları bakımından bir ortak bakış açımız var" dedi.

Yıldırım, Kral Suud Kraliyet Konukevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa ama oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.  Ülkeye ilk gelişinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in kendisini kabul ettiğini, daha sonra Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile bir araya geldiğini belirten Yıldırım, Selman ile hem baş başa hem de heyetler arası görüşme gerçekleştirdiğini dile getirdi.  Bu görüşmelerde iki konu üzerinde yoğunlaştıklarını ifade eden Yıldırım, bunlardan ilkinin bölgesel konular olduğunu bildirdi.

Irak, Suriye, Filistin, İsrail meselesi, Yemen'de devam eden iç savaş, karışıklıklar ve Libya'daki gelişmelerin yanı sıra bütün bölgeyle ilgili durumları ele aldıklarını ve değerledirdiklerini belirten Yıldırım, bu konulardaki çözüm yollarını, yapılması gerekenleri konuştuklarını anlattı.

Yıldırım, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin daha da ilerletilmesi konusunun da görüşüldüğünü söyledi.

(HABER MERKEZİ)