Süveyş Kanalı’nda petrol tankeri ile çarpışan römorkör battı: 1 ölü

Süveyş Kanalı'nda bir römorkörün, kanaldan geçen bir petrol tankeriyle çarpışarak battığı belirtildi. Batan römorkörün 7 kişilik mürettebatından biri hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - Mısır'daki Süveyş Kanalı'ndan geçen bir petrol tankeriyle çarpışarak batan römorkörün 7 kişilik mürettebatından birinin öldüğü, 6'sının kurtarıldığı belirtildi. Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, konuya ilişkin televizyon kanallarına açıklamada bulundu. Rabi, tankerle çarpışarak batan römorkörün yerinin tespit edildiğini ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

AA'nın aktardığına göre, Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi,  "Chınagas Legend" isimli Hong Kong bandıralı bir tankerin, El-Belah bölgesinin 51. kilometresinde kanal idaresine ait bir römorkörle çarpıştığını duyurmuştu. Rabi, Singapur'dan gelip ABD'ye gitmekte olan tankerle çarpışan römorkörün battığını aktarmıştı. 

Kanal İdaresi Başkanı Rabi ayrıca 230 metre uzunluğunda 36 metre genişliğinde ve 52 bin ton taşıma kapasitesine sahip tankerin, kazayla ilgili işlemlerin yapılması için Port Said Limanı'nda bekletildiğini aktarmıştı. (DIŞ HABERLER)