Tacikistan-Kırgızistan sınırında çatışma

Tacikistan, bir sınıf muhafızının hayatını kaybettiğini, iki kişinin yaralandığını duyurdu. Tarafların gerilimi dindirmek adına görüşme yaptıkları belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Tacikistan ile Kırgızistan sınırında yaşanan çatışma sonucunda bir Tacikistan sınır muhafızının öldüğü belirtildi. Kırgızistan çatışma nedeniyle bir kaybının olup olmadığını henüz açıklamadı. Taraflar, çatışmaya neyin neden olduğu konusunda birbirlerini suçladı. Tacikistan, iki kişinin de yaralandığını kaydetti.

Sputnik'in aktardığına göre Kırgızistan’ın sınır servisi yetkilileri, Tacikistanlı sınır muhafızlarının Kırgız köyü Bulak-Başi’ye girdiklerini ve Kırgızistan tarafının ülke topraklarını terk etme yönündeki çağrılarına uymayıp ateş açtıklarını söylüyor. Tacikistan yetkilileriyse Kırgızistan tarafının hiçbir gerekçe olmadan Tacik sınır güçlerine ateş açtıklarını ve Tacikistan sınır güçlerinin buna karşılık verdiklerini belirtiliyor.

Tacikistan sınır muhafızlarından yapılan açıklamada, tarafların şu anda gerilimi dindirmek adına görüşme yürüttükleri kaydedildi. Kırgız ve Tacik liderlerin bu hafta Özbekistan'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılması bekleniyor.