Taciz ettiği kadının yüzüne kimyasal madde atan firari erkek yakalandı

Ankara'da, Sultan S.'nin yüzüne kimyasal madde attığı için hakkında 21 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan ve daha sonra verilen ev hapsi kaldırılınca firar eden Soner Bolat yakalandı.

Abone ol

DUVAR - Ankara'da, Sultan S'nin yüzüne kimyasal madde attıktan sonra dava açıldıktan ve verilen ev hapsi kaldırılınca firar eden Soner Bolat, yakalandı. Bolat, emniyetteki işlemlerinin ardından 4 suçtan tutuklandı.

Sultan S., gördüğü şiddet nedeniyle 4 yıl önce Soner Bolat'tan ayrıldı. Bolat, 5 Ocak'ta işe giderken Sultan S.'nin yolunu kesip ateşli silahla kadını tehdit etti. Bolat daha sonra tacizde bulunduğu kadının yüzüne kimyasal madde attı. Gözaltına alınan Soner Bolat, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'konutu terk etmeme' adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADLİ KONTROLÜ KALDIRILINCA FİRAR ETTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, Soner Bolat hakkında 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı' ve 'silahlı tehdit' suçlarından 21 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bolat, iddianamenin kabul edildiği Ankara 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla başvurarak, adli kontrolünün kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, sanığın talebini kabul ederek, adli kontrol tedbirini kaldırdı. Adli kontrolü kaldırıldıktan sonra firar ettiği belirlenen Bolat hakkında mahkemece yakalama kararı çıkarıldı.

Soner Bolat, dün akşam Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen Bolat, 'kasten yaralama', 'cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'silahlı tehdit' suçlarından tutuklandı. (DHA)