Taciz suçlamasıyla tutuklanan belediye başkanı tahliye edildi

Bir kadını alıkoyduğu ve taciz ettiği iddiasıyla 25 yıla kadar hapsi istenen Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik, hakim karşısına çıktı. Mahkeme, adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı gerekçesiyle Çevik'in tahliyesine karar verdi.

Abone ol

DUVAR - Cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanan Bolu'nun Taşkesti Belde Belediye Başkanı Saim Çevik, ilk duruşmada tahliye edildi.

Taşkesti Belde Belediye Başkanı Saim Çevik, hemşire T.D.'yi işe aldırma vaadiyle, 2017 yılının Ekim ayında Bolu'ya çağırdı. İddiaya göre yemeğin ardından Çevik, aracında T.D.'yi taciz etti ve evinde alıkoydu. Çevik'in odadan çıktığı sırada T.D., balkondan atladı. Hastaneye kaldırılan T.D., tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Gözaltına alınan Saim Çevik ise tutuklandı. Çevik hakkında "basit cinsel saldırı", "hürriyeti tahdit" ve "kasten yaralama" suçlamalarıyla 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca Çevik, AK Parti'den ihraç edildi.

Davanın ilk duruşması, bugün Bolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Saim Çevik, savunmasında suçlamaları reddedip, kendisine tuzak kurulduğunu iddia etti. Çevik, "Benim olayım ve tutuklanmam iftira, kurgu, yönlendirme ve senaryo üzerinedir" dedi.

Şikayetinin devam ettiğini söyleyen T.D. ise, "Eve geldik ve bana burada tehditler savurdu. Dayıma sesli mesajlar gönderdim, konum attım ama attığım konumdan dayım beni bulamadı. Sonra bir ara Saim Çevik tuvalete gidince ben de ışığı yanmayan bir odaya girip, kendimi camdan aşağıya attım. Bileğim kırıldı, kalçam zedelendi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı gerekçesi ve tutuklu bulunduğu süre nedeniyle Saim Çevik’in tahliye edilmesine karar verdi. (BOLU/DHA)

Tacizle suçlanan belediye başkanı tutuklandı