Tacizle suçlanan CHP Erzurum İl Başkanı istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz hakkında ortaya çıkan taciz iddiasının ardından görevinden istifa etti.

Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz hakkında ortaya atılan taciz iddiası nedeniyle görevden ayrıldı. CHP Genel Merkezinden edinilen bilgiye göre istifa yaklaşık 2 hafta önce gerçekleşti. Oğuz’un istifasının ardından vekaleten il başkanı görevlendirildi.

CHP Genel Merkez yönetiminin Oğuz'la ilgili iddiaları değerlendirdiği, konunun MYK’da ele alınacağı ve ayrıca bir disiplin süreci başlatılabileceği ifade ediliyor.

Bülent Oğuz parti binasında çalışan çaycı kadını taciz etmekle suçlanıyor.

OĞUZ: MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON KURDULAR

Konuyla ilgili T24'ten Eray Görgülü'ye açıklama yapan Oğuz istifası ve olayla ilgili medyaya yansıyan ses kaydı için şunları söyledi: “Söz konusu ses kaydı yaklaşık bir yıl öncesine ait. Arkasında mükemmel bir organizasyon var. Beni cezbetti sonra da kaydetmiş zaten. Benden para talebinde bulundular ve bunu kabul etmemem halinde A Haber’e para karşılığında satacaklarını söylediler. Ben de elinizden geleni ardınıza koymayın dedim. Kendi başına yapabileceği bir iş değil. Zaten mahkemeden telefon kayıtlarını istedim. İnsan herkesten şüpheleniyor ama, her şüphelendiğimiz de suçlu değildir. Başkasının kalbini kırmaya gerek yok. Bu işin arkasındaki organizasyon ortaya çıkınca daha detaylı bilgi vereceğim.” (DUVAR)