Tacizle suçlanan ünlü sunucunun programları kaldırıldı!

ABD'nin en tanınmış televizyon sunucularından Charlie Rose'un programları, cinsel taciz suçlamalarının ardından durduruldu. Rose özür dilese de suçlamaları kabul etmedi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin en tanınmış sunucularından Charlie Rose'un televizyon programları, sekiz kadının cinsel taciz suçlamasının ardından geçici olarak durduruldu. CBS, PBS ve Bloomberg kanalları, 75 yaşındaki Rose'un programlarının iddialar açığa kavuşana dek yayından kaldırdı.

Washington Post gazetesinin dün yayınladığı haberde, 1990'ların sonundan 2011'e dek Rose'un prodüksiyon şirketinde çalışan ya da iş arayan sekiz kadın ünlü sunucunun kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu söylemişti. Yaşları 21 ile 37 arasında değişen kadınlar, Rose'un kendileriyle cinsel ilişkiye girmek istediğini, müstehcen telefon konuşmaları yaptığını, etraflarında çıplak gezdiğini ve vücutlarına dokunduğunu iddia etmişti.

Suçlamaların ardından CBS News'dan yapılan açıklamada "Bu suçlamalar son derece rahatsız edici ve ciddiye alıyoruz" denilirken, Rose'un sunuculuğunu yaptığı sabah programı 'CBS This Morning' ile pazar akşamları yayımlanan '60 Minutes' programlarının yayını durduruldu.

Rose ise özür dilese de suçlamaları sorgulamaktan geri durmadı. Ünlü sunucu, "Uygunsuz davranışım nedeniyle özür dilerim. Çok utandım. Zaman zaman yeterince hassas davranmadım ve bunun sorumluluğunu alıyorum fakat bu suçlamaların hepsinin doğru olmadığına da inanıyorum" dedi.

Rose'un 1991'den beri devam eden talk show programına katılanlar arasında ABD'nin eski başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bulunuyor. (Dış Haberler)