Tahir Elçi İzmir'de anıldı: ‘Em te ji birnakın’

İHD, ÖHD ve ÇHD İzmir şubeleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi katledilişinin yıl dönümünde anarak, “Sonuna kadar bu kirli cinayet davasının takipçisi olacağız” diye vurguladı.

Abone ol

İZMİR - İHD, ÖHD ve ÇHD İzmir şubeleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi katledilişinin yıl dönümünde andı. İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen insan hakları savunucuları ve hukukçular, "Em te ji bîr bakın, Seni unutmayacağız" yazılı pankart açarak, "Tahir Elçi ölümsüzdür" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan ÖHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Şükran Öztürk, Tahir Elçi’nin şu sözlerini hatırlattı:

“Biz Diyarbakırlılar olarak, Diyarbakır Barosu olarak tarihi değer ve eserlerimize, insanlığın bin yıllık emeğine, birikimine, bu kadim şehre sahip çıkalım. Biz buradan çağrı yapmak istiyoruz. Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış, bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz."

‘SÜRÜMCEMEDE BIRAKILMAK İSTENİYOR’

Elçi’nin gerçek bir insan hakları savunucusu olarak avukatlık mesleğini ifa ettiğini ve birçok faili meçhul cinayetin ve gözaltında kayıp olayının aydınlatılması, faillerin bulunması için büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Öztürk, “Tahir Elçi'nin öldürülmesi geride kalanlar için asla bir gözdağı olmadı... Avukatların ve Elçi Ailesinin, hakikati arama azmi ve cesareti asla tükenmedi” dedi. “Tahir Elçi’yi katledenler gün yüzüne çıkarılmasın diye her celse adliyenin koridorları kollukça ablukaya alınıyor, katılan tarafa sanık ve suçlu muamelesi yapılıyor, avukatların talepleri gerekçesiz reddediliyor, duruşmaya katılanlar fişleniyor” diyen Öztürk, dosyanın ihmal ve delil karartma ile sürüncemede bırakılmasının amaçlandığını vurguladı.

‘SONUNA KADAR BU KİRLİ CİNAYET DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Devletin bu cinayeti 24 saatte çözmesi mümkün iken hızlı, etkili, bağımsız ve tarafsız bir yargılama yapmamasının da cinayetin faillerinin şüpheli polisler olduğunu gösterdiğini söyleyen Öztürk, “Tahir Elçi cinayetinin ne amaçla, kimler tarafından işlendiği vicdanlarda bellidir. Yürütülen yargılamadan çıkacak muhtemel cezasızlık kararı ne inadımızı ne azmimizi ne de inancımızı bir tek adım dahi geriye düşürmeyecektir. Ayaklarından kurşunlanmış olsa da, Dört Ayaklı Minare yüzyıllardır bu coğrafyanın kadimliğinde tarihe ve hakikate tanıklığını sürdürmektedir. Bu tanıklıkta, Tahir Elçi’nin mücadele azmi ve inadı ile yürüyeceğiz ve sonuna kadar bu kirli cinayet davasının takipçisi olacağız” diye konuştu. (DUVAR)