'Tahliye için diğer böbreğini kaybetmesi mi bekleniyor?'

Gaziantep H tipi cezaevinde tutuklu bulunan Vakıf Arslan'ın hapishanedeyken bir böbreğini kaybettiğini ve sağlık sorunları yaşadığını belirten HDP'li Mahmut Toğrul , Arslan'ın neden tahliye edilmediğini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu.

Abone ol

ANKARA - HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep H Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Vakıf Arslan'ın hapishanedeyken bir böbreğini kaybettiğini ve sağlık sorunları yaşadığını hatırlatarak tahliye edilmeme gerekçesini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu.

"Hükümlü ve tutuklunun, beden ve ruh sağlıklarının korunması, hastalıklarının tanısı için muayene ve tedavi olanaklarından, tıbbî araçlardan yararlanması yasal haktır. Bu konuda devletin mutlak bir yükümlülüğü bulunmaktadır" diyen Toğrul, yazılı soru önergesiyle şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  • Vakıf Arslan’ın tahliye edilmesi için diğer böbreğinin de kaybedilmesi bekleniyor? Ağır sağlık sorunları olmasına Vakıf Arslan hakkında ceza infazının durdurulması veya cezanın ertelenmesi hükümleri neden uygulanmamıştır?
  • Vakıf Arslan’ın tedavisinin gerekli şekilde yapılmaması, insan ve yaşam hakkının ihlali değil midir? Bakanlığınız Vakıf Arslan’ın durumundan haberdar mıdır?
  • Vakıf Arslan ve diğer tüm hasta tutuklu ve hükümlülerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ne gibi çalışmalarınız vardır?
  • Gaziantep H, E ve L tip cezaevlerindeki hasta tutuklu sayısı kaçtır? (DUVAR)