Tahliyelerin ortasında Kabil'e 'gidip gelen' vekiller ABD'de tartışma yarattı

ABD'de iki Temsilciler Meclisi üyesinin Afganistan'ın başkenti Kabil'e gidip tahliye uçağı ile ülkelerine döndüğü ortaya çıktı. Ziyaret tartışma yarattı.

Abone ol

DUVAR - ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Seth Moulton ile Peter Meijer'in Kabil'e gidip tahliye uçağıyla geri döndükleri ortaya çıktı. İki vekilin salı günü erken saatlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçarak orada 'Kabil'e giden bir askeri uçağa binmenin yolunu buldukları' ve Kabil'deki havalimanında 24 saatten az bir süre kalıp tahliye uçağıyla ABD'ye döndükleri belirtildi. Associated Press'in haberine göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan saha görevlileri 'gezinin gereksiz bir oyalama olduğunu' söyledi.

Ziyarete bir tepki de, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'den geldi. Pelosi, , iki temsilciyi ABD kaynaklarını 'gereksiz yere yönlendirmemeleri' konusunda uyardı. Pelosi, "Üyelerin Afganistan'a ve çevre ülkelere seyahat etmesi, ihtiyaç duyulan kaynakları, Afganistan'dan risk altındaki ABD'li ve Afganları güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye etme misyonundan saptıracaktır" ifadelerini kullandı.

Seçilmeden önce Irak'ta görev yapan ve her ikisi de Biden yönetiminin Afganistan politikasını eleştiren Moulton ile Peter Meijer ise "Bize güvenin: sahadaki profesyoneller göreve odaklanmış durumda. Birçoğu geldiğimiz için bize teşekkür etti" açıklaması yaptı. (Sputnik)