Takım arkadaşından Enes Kanter açıklaması

Dünkü açıklaması tartışma yaratan, basketbol oyuncusu Enes Kanter'le ilgili yeni açıklamalar. Basketbol Milli Takımı'ndan bir oyuncu, Kanter'i anlattı.

Abone ol

Özlem Akarsu Çelik oakarsu@gazeteduvar.com.tr

DUVAR - Basketbol Milli Takımı'nın önemli isimlerinden biri, DUVAR'a Enes Kanter'i anlatırken "Birlikte milli takım kampında yer almıştık. Kendi halinde çok iyi bir çocuktu. Amerika'ya çok genç gitmişti. Acaba orada mı bu hale geldi?" diye sorduğu dakikalarda Kanter henüz babasının kendisini evlatlıktan reddeden mektubuna yanıt vermemişti. Birlikte milli formayı giydiği takım arkadaşının Kanter'le ilgili en belirgin anısı, 2012 yılında Kanter'in söz verdiği halde milli takım kampına gelmemesiydi.

MİLLİ TAKIMA GELMEDİ

Tecrübeli basketbolcu o dönem yaşananları şu sözlerle anlattı: "Milli takımımızın 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılabilmesi için 2012 yılında elemelere girmesi gerekiyordu. Enes sezon devam ederken söz veriyor, geleceğim diyor. Kamp zamanı yaklaşınca arıyorlar, ulaşamıyorlar. Milli Takım idarecileri atlayıp Amerika'ya gittiler. Sezon içinde geleceğim deyip turnuvaya bir buçuk ay kala gelmeyeceğini söylemesi herkesi şaşırtmıştı. Bizim için milli takım her şeyden önce gelir. Bu davranışını gençliğine vermiştik. Çok iyi bir oyuncu ve Türk Milli Takımı kendisinden faydalanamıyor, çok üzücü".

Basketbolcular arasında cemaatle bağı olan başka isimler var mı sorumuza tecrübeli oyuncu şu yanıtı verdi, "Ben spor adamıyım, sporla siyaseti karıştırmak bana ters gelir, hele böyle bir oluşumla! Basketbol camiasında hiç görmediğim, bilmediğim şeyler bunlar. Enes, Amerika'ya çok genç gitmişti. Yalnızlık çekmiş olabilir, cemaat ona yakınlaşmış olabilir ama ne olursa olsun, bunca yaşanandan sonra nasıl onları savunuyor anlamak mümkün değil".

BASKETBOLA SAMANYOLU KOLEJİ'NDE BAŞLADI

1992 Zürih doğumlu Kanter basketbol hayatına Samanyolu Koleji'nde başladı, buradan Ülkerspor'a transfer oldu. Ülkerspor'un Fenerbahçe'ye satılmasıyla Fenerbahçe-Ülker'in genç takımında kaldı. 2009 yılında, 17 yaşında ABD'ye giderek Kentucky Wildcats takımında oynadı. 2011 NBA seçmelerinde Utah Jazz tarafından 3'ücü sıradan seçilerek Türkiye basketbol tarihine geçti.