Takvimdeki 15 Temmuz hatası için suç duyurusu

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, baskıyı yapan firma ve grafikeri hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Ayrıca idari soruşturma yürüyor.

Abone ol

DUVAR - Antalya Müze Müdürlüğü dışında birçok firma için hazırlanan, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz tarihinin yer almayıp, iki kez '14' kullanılan 2016 yılı takvimlerine ilişkin suç duyurusunda bulunuldu ve idari soruşturma başlatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için hazırlanan ve Perge Antik Kenti'nde 2014 yılında ortaya çıkarılan Carakalla Çeşmesi ve buradaki heykellerin tanıtıldığı masa takviminin Temmuz ayı sayfasında, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'un yerine '14' kullanılmıştı. Takvimdeki tek gün hatası olan bu olaya ilişkin Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar yazılı açıklama yaptı.

FİRMA VE GRAFİKERE SUÇ DUYURUSU

Antalya Müze Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldığını açıklayan İbrahim Acar, ayrıca baskıyı yapan firma ve grafikeri hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Takvimde fark edilen hatanın, takvimi hazırlayan firmadan kaynaklandığı ve birçok firma için hazırlanan takvimlerde de aynı hatanın yapıldığı belirlendi. (DHA)