Taliban 27 barış eylemcisini kaçırdı

Taliban, Afganistan’da çeşitli bölgelere giderek barış ve ateşkes için çağrısı yapmayı planlayan 27 barış eylemcisini rehin aldı. Eylemciler bir otobanda araçlarından kaçırıldı.

Abone ol

DUVAR - Taliban, Afganistan’ın Ferah eyaletindeki otoyolda 27 barış eylemcisini kaçırdı. Yerel yetkililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri de haberi doğruladı. Ferah eyaleti Vali Yardımcısı Mesud Bektavar yaptığı açıklamada, barış eylemcilerinin altı araçla Herat’tan Ferah’a seyahat ettikleri sırada otoyolda araçlarının Taleban militanları tarafından durdurulduğunu ve kaçırıldıklarını söyledi.

Barış eylemcilerinden biri olan Bismillah Vatandosy, Ferah eyaletinde çeşitli bölgelere giderek Afganistan’da barış ve ateşkes için çağrılarda bulunmayı planladıklarını söyledi. Halkın Barış Hareketi olarak tanınan grup, Helmand bölgesinde bir stadyumun önünde yapılan ve 17 sivilin hayatını kaybettiği 50 kişinin yaralandığı geçen yılki saldırıyı protesto etmek için kurulmuşlardı.

Geçen yıldan bu yana Hareket’in üyeleri ülkenin çeşitli noktalarına giderek barış ve ateşkes amacıyla gösteri ve yürüyüşler düzenliyorlardı. Taliban daha önce yaptığı açıklamayla grubun Kabil hükümeti tarafından finance edildiğini öne sürmüş ancak grup bu iddiayı yalanlamıştı.

Afganistan’da Taliban hali hazırda 2001 yılında başlayan savaştan bu yana en geniş bölgede kontrole sahip durumda. Amerika bir süredir Taliban’la ateşkes görüşmeleri yürütüyor ancak görüşmeler Taleban’ın saldırıları dolayısıyla kesintiye uğramıştı. (Amerika'nın Sesi)