Tanem Sivar: Can güvenliğimiz yok

Tanem Sivar ve Edhem Dirvana öldürülen köpeklerini gömdü: Can güvenliğimiz yok.

Abone ol

DUVAR - Sunucu Tanem Sivar ve oyuncu Edhem Dirvana’nın, köpekleri Django ve Pamuk’u zehirlediğini iddia ettikleri komşuları ile ilgili başlattıkları dava süreci devam ediyor.

Üç ay önce anne olan Sivar, “Django ve Pamuk, hamileliğim süresince beni ve bebeğimi korudu. Süleyman doğduktan sonra de başından hiç ayrılmamışlardı. Oğlum onlarla büyüyecekti ama şimdi ne oldu! Eşim perişan, ben perişan. Ben bir anneyim, iki saatte bir emziriyorum, sütüm kesilecek diye korkuyorum. Bize bunu yapan, gece bahçemize zehirli tavuk atan o kişinin cezalandırılmasını istiyorum. Evimizde yas var ama bu kişi yasalar gereği hiçbir ceza almayacak. En çok mülke zarar verdiği için küçük bir para cezasıyla kurtulacak. Neyse ki köpeklerimiz karneliydi, yoksa sokak köpeği diye o kadar bile cezası olmayacaktı” dedi.

Sivar, CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in de kendilerini aradığını, Meclis’e hayvan hakları kanununda değişiklik yapılması yönünde teklif verdiğini belirtti.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Medyaradar'ın haberine göre, bu açıklamalardan birkaç saat sonra yeni bir gelişme yaşandı. Tanem Sivar, komşuları tarafından evlerine ateş açıldığını iddia etti. Sivar, “Adam önce evinden havalı tüfekle ateş etti bize doğru. Şu anda da bahçemize kadar geldi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, buralar çok karıştı. Jandarma geliyor. Can güvenliğimiz yok. Bu psikoloji yüzünden sütüm kesilirse bunun hesabını sorarım.”

Tanem Sivar, görüşmenin hemen ardından jandarma eşliğinde karakola gitti. Komşularının ateş açtıktan sonra kaçtığı, jandarmanın ise onu bulmak için yol kontrolü başlattığını söyleyen Sivar, uzaklaştırma kararı aldırmak üzere mahkemeye başvurdu.