Taraftarlar ve delegeler kavga etti, kongre iptal oldu

Aydınspor 1923'ün kongresinde taraftarlar ve delegeler kavga etti. Kavgaya polisler müdahale ederken, kongre iptal oldu.

Abone ol

DUVAR - Aydınspor 1923'ün bugün yapılması gereken olağanüstü kongresi, taraftarlar ve AYBA (Aydın Belediyesi Hizmet Ağı) çalışanı delegeler arasında çıkan kavga nedeniyle yapılamadı. Mevcut başkan Hidayet Türen, görevine devam edeceğini açıkladı.

Aydınspor 1923'ün, 3 Temmuz tarihinde yapılması planlanan kongresi, çoğunluk sağlanamadığı için 11 Temmuz'a ertelendi. Taraftarlar, kongre öncesinde kulüp binası önünde taraftarlar toplanırken; polisler güvenlik gerekçesiyle salonda arama yaptı.

Kongre saatine dakikalar kala, salonda kavga çıktı. Taraftarlar, geçen haftaki kongreye gelmedikleri için sert tepki gösterdikleri AYBA çalışanı delegelere tepki gösterdi. Tartışmanın ardından iki taraf, tekme tokat birbirine girdi.

Kavgada, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç ve eski yöneticilerden Ahmet Kızılkaya darp edildi. İkinci Başkan İbrahim Gürdal'ı ise polisler aralarına alarak üst kata çıkardı. Dakikalarca süren kavgaya, güvenlik güçleri müdahale etti. Adaylıktan çekilen mevcut başkan Hidayet Türen ve başkan adayı Hüsamettin Artan taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

MEVCUT YÖNETİM DEVAM EDECEK

Kavganın yatıştırılmasının ardından mevcut başkan Hidayet Türen, ortamın gerilmesi nedeniyle ve kulübe zarar vermemek adına kongrenin bugün yapılmayacağını, yönetimin görevine devam edeceğini açıkladı.

ÜÇ ADAY YARIŞACAKTI

Aydınspor 1923'ün iptal olan olağanüstü genel kurulunda, mevcut başkan Hidayet Türen, eski futbol hakemi Polat Bora Mersin ve Hüsamettin Artan başkanlık için yarışacaktı. (AYDIN/DHA)