Tarihi Yarımada Bisiklet turu sona erdi

Spor İstanbul tarafından düzenlenen 6'ncı Tarihi Yarımada Bisiklet turu sonlandı. Yarışa 300 bisikletli sporcu katıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği 6'ncı Tarihi Yarımada Bisiklet turu bitti. İlk defa 2021 yılında yapılan tur, gördüğü ilgi nedeniyle geçtiğimiz yıldan itibaren yeniden düzenlenmeye başladı. 300 kişinin katıldığı yarış Yenikapı Bisiklet Evi'nden başladı.

Sporcular, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk’ün yarışı başlatmasıyla pedal çevirmeye başladı. DHA'daki habere göre sahil hattı boyunca giden bisikletliler, Balat’tan dönüp yarışa Tarihi Yarımada da devam ettiler. Bisikletli sporcular Sirkeci’den Gülhane Parkı rotasına döndükten sonra Sultanahmet meydanından geçip, Kumkapı üzerinden tekrar Yenikapı’ya ulaştı.

19 Km süren turda bisikletliler Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Aziz George Katedrali, Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii gibi İstanbul’un sembolü olan dünyaca ünlü tarihi mekânlarının içinde bulunduğu bir rotada bisiklet sürme keyfi yaşadı.

Trafiğin kapatılmadığı ama güvenlik ekipleri nezaretinde yapılan tur, 10.30’da sona erdi. 6. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu’na katılan tüm bisikletlilere tur sonrası birer anı madalyası verildi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)